Nagyvilág

Mesebeli látvánnyal kápráztatja el az utazókat a vízesés felett épült kínai városka

A város képét meghatározó  40 méter széles vízesés a Jüan-folyó legnagyobb mellékfolyójába zuhan és éjszakánként fényárban tündököl

Mintha csak egy fantasy filmből lépett volna elő az a varázslatos hangulatú, ősi városka, mely a kínai Hunan tartomány hegyekkel szabdalt vidékén rejtőzik. A vízesés felett épült település hosszú időn át Wangcun néven volt ismert, ám később egy, a 80-as évek végén itt forgatott, nagy sikerű film (Hibiscus Town) hatására átnevezték. 2007 óta hivatalosan is a Furong nevet viseli, mely magyarul hibiszkuszt jelent. A város képét meghatározó  40 méter széles vízesés a Jüan-folyó legnagyobb mellékfolyójába zuhan és éjszakánként fényárban tündököl.

A város egyedülálló tájképe, ősi házai, macskaköves utcái és különleges tradíció egyre több turistát vonzanak, sokan a világszerte ismert Zhangjiajie Nemzeti Park felé tartva keresik fel a járás gyöngyszemének számító Furongot. A sziklára épült Wangcun eredeti lakói a vendégszeretetükről ismert, kisebbségben élő Tujiák voltak, a mai Furongot a Tujia és Han népcsoport közös leszármazottai lakják.

Forrás: Wikimedia Commons/Chensiyuan
Forrás: Wikimedia Commons/Chensiyuan