Mélytengeri tűzijáték – lenyűgöző medúzát örökítettek meg a tengerkutatók

A Hercules nevű távvezérelt jármű 1225 méter mélységben kutatta a tengeri élővilágot, amikor a közelben feltűnt a különleges medúza és valóságos mélytengeri tűzijátékot mutatott be

Lenyűgöző élőlényt csodálhattak meg a Nautilus kutatóhajón dolgozó szakembereknek egy mexikói expedíció során, ahol a tenger mélyén sikerült lefilmezniük egy káprázatos színekben játszó medúzát.

Az Ocean Exploration Trust hajója a Revillagigedo-szigetek közelében járt, s 1225 méter mélységben kutatta a tengeri élővilágot a Hercules nevű távvezérelt jármű segítségével, amikor a közelben feltűnt a különleges élőlény. A jármű fényei által megvilágított medúza valóságos mélytengeri tűzijátékot mutatott be. A kutatók szerint a felvételen egy Halitrephes maasi fajhoz tartozó medúza látható, ami fényeivel csalja közel a táplálékául szolgáló élőlényeket, habár a sötétben nem szokott ilyen látványos fényjátékot produkálni.

Az óceánok mélye ma is számtalan felfedezésre váró fajt rejteget, a szakemberek szerint ugyanis tengeri élővilág kétharmada még mindig ismeretlen számunkra.

...
...