ElképesztőÉpítészet

Lakásoktól 50 centiméterre építenek autópályát Egyiptomban

Az egyiptomi fővárosban készülő 12 kilométer hosszú és 65,5 méter széles útszakasz egy sűrűn lakott övezet kellős közepén halad át

Kairóban egy új autópálya-szakasz építésébe kezdtek, amelynek a Teraet Al-Zomor elnevezésű felüljárója mindössze 50 centiméterre épül a lakóházaktól.

Az egyiptomi fővárosban készülő 12 kilométer hosszú és 65,5 méter széles útszakasz egy sűrűn lakott övezet kellős közepén halad át. Az 5 milliárd egyiptomi fontból, átszámítva 105 milliárd forintból épülő autópálya a tervek szerint még az idén teljesen elkészül.

A híd kivitelezői szerint nem ők hibáztak, hanem a lakóházakat építették túl közel a híd tervezett nyomvonalához és az út mellett álló házak közül négy – állításuk szerint – eleve engedély nélkül épült.

A közeli lakóházakat a tervek szerint lebontanák majd, de az ott lakók szerint nem egyértelmű, hogy kinek jár majd kárpótlás és kinek nem. Az illegálisan épített lakóházakban élőknek elvileg nem járna a keretből.

A helyi kaotikus bürokrácia miatt azonban lehet, hogy igaza van az egyik illegálisnak mondott épület tulajdonosának, aki állítása szerint 2008-ban a megfelelő engedélyek birtokában építkezett, most, a bontás előtt viszont úgy néz ki, ezt nem tudja bizonyítani.