Hírek

Koporsók százai hullottak a tengerbe egy földcsuszamlás miatt Olaszországban

A temető egy része is a tengerbe zuhant egy földcsuszamlásban a Liguria tartományban lévő Camogli kisvárosban, ahol a sírkert magasan a tengerpart felett helyezkedik el. A lezuhanó kövekkel és sziklákkal együtt számos koporsó a tengerbe csúszott.

Még zajlik a szerencsétlenségben érintett emberi maradványok utáni kutatás – mondta kedden Francesco Olivari polgármester. A munkálatokban tűzoltók, a partiőrség és más segítők is részt vesznek. Hajókkal az omlás után azonnal megkezdték a koporsók kimentését a vízből.

Olasz sajtóértesülések szerint akár mintegy 200 koporsót és a sírokból származó több tárgyat is érinthetett a csuszamlás.

A temetőben éppen dolgozó munkások elmondása szerint hatalmas robajt hallottak, és hirtelen eltűntek a külső falak és a terület egy része.

Forrás: ABC

A Genova közelében lévő, turisták által kedvelt sziklás, part menti régióban történt földcsuszamlás oka egyelőre ismeretlen. Olivari szerint elképzelhető, hogy az elmúlt évek heves esőzései miatt megváltozott a talaj szerkezete.

Szakértők szerint a közelben álló épületek nincsenek veszélyben. Camogli egy középkori védelmi várral rendelkező történelmi kikötőváros.