ÁllatvilágHírek

Ezrével mentik a megdermedt tengeri teknősöket Texasban

A szokatlan hideg miatt veszélybe került hüllőket egy dél-texasi kongresszusi központba szállítják.

Fotó: Facebook/Sea Turtle, Inc

Ezrével mentik a Texast sújtó extrém hideg miatt megdermedt tengeri teknősöket a helyi polgárok. A hideg miatt veszélybe került hüllőket egy dél-texasi kongresszusi központba szállítják.

Az intézmény igazgatója elmondta, hogy folyamatosan érkeznek az autók és kisteherautók, van, aki egy-két teknőst hoz, de 80-100 teknőssel megpakolt utánfutók is érkeztek már. Mint hozzátette: sajnos nem mindegyik állat éli túl ezt a hideget, de igyekeznek annyit megmenteni közülük, amennyit csak lehet – idézte a The Guardian.

A Mexikói-öböl partvidékénél húzódó South Padre-szigeten lévő kongresszusi központ hétfőn nyitotta meg kapuját a teknősök előtt, amikor kiderült, hogy a szomszédságában működő, tengeri teknősök megmentésével foglalkozó Sea Turtle Inc. már nem tud több bajba került állatot elhelyezni, ráadásul a texasi áramkimaradás őket is érintette.

Forrás: Sea Turtle, Inc

Az áram- és vízszolgáltatás a kongresszusi központban is csak szerdán állt helyre. Azóta viszont biztosítani tudják a 15 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet az állatoknak.

Forrás
MTI