Hírek

Drónokról etetik a hátrahagyott kutyákat a vulkánkitörés által sújtott La Palma szigetén

A Cumbre Vieja vulkán három hete tört ki, aktivitása azóta is folyamatos, egymást követik a kisebb földrengések és állandó a morajlás.

Már mintegy 1500 épületet és 656 hektárnyi földterületet pusztított el a forró lávafolyam a spanyol Kanári-szigetekhez tartozó La Palma szigetén – derült ki az Európai Unió Kopernikusz elnevezésű Föld-megfigyelési programjának műholdas méréseiből szerdán.

Forrás: Inside Edition

A sziget 14 települése közül négyet érint a természeti katasztrófa, a kitörés kezdetén mintegy hatezer embert kellett evakuálni elővigyázatosságból.

A vulkán három kürtőjéből hömpölygő láva időről-időre új irány vesz, emiatt kedd este további 800 embert telepítettek ki Los Llanos de Aridane település La Laguna negyedéből.

Voltak akik kénytelenek voltak állataikat is hátrahagyni. A láva által csapdába ejtett kutyák most némi megkönnyebbülést kapnak, mivel drónokkal próbálnak segíteni rajtuk és élelmet dobnak le számukra.

Szerdán hatósági felügyelet mellett többen hazamehettek, hogy állataikat, további értékeiket és személyes tárgyaikat magukhoz vehessék.

A rendőrök és állatvédők egyébként naponta több száz állatot mentenek ki a vulkán kitörése óta, a videón látható kutyák csak elszigetelt példák, akiket még nem tudtak kimenekíteni.

Forrás
Inside Edition