Hírek

Becsapva érzi magát egy indonéz férfi, akinek a házára zuhant egy meteorit

Mindössze 4,2 millió forintnyi indiai rúpiát kapott az űrből érkezett kőzetért egy gyűjtőtől, holott a portékája 545 milliót is érhetett volna.

Az Észak-Szumátrán élő Joshua Hutagalung házának tetejét három hónapja áttörte egy égből pottyant meteorit. A férfi a Jakarta Postnak elmondta, hogy a kőzetet 14 ezer dollárért (4,2 millió forint) eladta, és csak most tudta meg, hogy valójában 1,8 millió dollárt (545 millió forintot) érhetett.

„Ha ez igaz, akkor hazudtak nekem, és nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozta az újságnak a 34 éves férfi.

Hutagalung eleinte nem akarta eladni a meteoritot, de amikor Jared Collins amerikai meteoritszakértő további 14 millió rúpiát (300 ezer forintot) ajánlott fel neki a tető megjavítására, beadta a derekát.

„A pénzt arra költöttem, hogy a családomnak és árváknak segítsek, hozzájárultam egy templom építéséhez és megjavíttattam a szüleim sírját” – mesélte.

Hutagalung elmondta, hogy a 2,2 kilogramm súlyú űrkőzetből 1,8 kilogrammot adott el, a többit megosztotta a családtagjaival, és akármilyen értékes is, nem szándékozik eladni.

Collins egy amerikai gyűjtőnek adta el a meteoritot, aki a brit The Sun értesülése szerint az Arizónai Állami Egyetem Meteoritkutatási Központjában helyezte el, ahol folyékony nitrogénben tárolják.