Hírek

A levegőben robbant fel egy repülőgép hajtóműve, a hatalmas roncsdarabok Denver elővárosra hullottak – videó

A pilóták épségben le tudták tenni a 231 utast szállító gépet.

Repülőgéproncsok hullottak Denver egyik elővárosára szombaton, miután a United Airlines amerikai légitársaság egyik utasszállító gépének meghibásodott hajtóműve nem sokkal a felszállás után szétrobbant.

A pilóták visszafordultak a denveri nemzetközi repülőtérre, ahol kényszerleszállást végrehajtva, biztonságban letették a gépet.

A szövetségi légiközlekedési hatóság (FAA) közleményben tudatta, hogy a 328-as járaton Honoluluba induló, Boeing 777-200 típusú gép pilótái nem sokkal a felszállást követően észlelték a jobboldali hajtómű meghibásodását. A United Airlines közölte, hogy a gép 231 utasa számára helyet biztosítanak a hawaii fővárosba induló következő járataikon.

A Denvertől 40 kilométerre észak-nyugatra lévő Broomfield rendőrparancsnoksága fotókat tett fel a Twitterre, és ezek egyikén a hajtómű burkolatának nagy, kerek karimája látható egy lakóház előtt. A rendőrség az esetleges sérültek jelentkezését kérte.

A nyaralni induló utasok utólag szörnyű megpróbáltatásokról számoltak be. A repülőgép már majdnem elérte az utazómagasságot, és éppen a kapitány beszélt az utasokhoz, amikor robbanás rázta meg az utaskabint, egy hatalmas villanás kíséretében. A gép ezt követően hevesen rázkódni kezdett.

Ekkor következett be a robbanás, de a gép folytatta útját. A Twitterre feltett videón látszik, hogy a gép hajtóműve teljesen lángba borult.

Az országos közlekedésbiztonsági hatóság megkezdte a baleset vizsgálatát.

Forrás
MTI