Természet

Gyönyörű természetfilm készült a titokzatos bükki őserdőről

Ha még nem láttuk volna, január 10-ig van lehetőségünk megnézni Magyarország egyik legszebb természeti vidékéről szóló természetfilmet.

“Főszereplőnk középmagas, vékony, 100 év körüli. Származását tekintve a bükkfafélék családjába tartozik.

Főszereplőnk történetén és kapcsolatrendszerén keresztül ismerkedünk meg a fák életének titkaival, azokkal a képességekkel, melyek hozzásegítették őket, hogy a legősibb teremtmények közé tartozva ma is itt lehessenek a Földön” – olvasható az 50 perces film beharangozójában, amelynek egy részét a Bükki Nemzeti Park természetvédelmi őr kollégájával, Bartha Attilával együtt forgatta a Filmdzsungel Stúdió csapata.

Forrás: Amiről a fák suttognak

Az Amiről a fák suttognak című dokumentumfilm ritkán látott részletességgel mutatja be a fokozottan védett őserdőt és lakóit.

A filmben az alkotók megvizsgálják a bükk makrokörnyezetét, szociális hálóját, megismerkedhetünk a fáktól elválaszthatatlan csúszó, mászó, repülő élőlényekkel, akiknek a versengő és együttműködő stratégiáival is találkozhatunk.

Forrás: Amiről a fák suttognak

Mindehhez a lehető legkülönbözőbb technikai trükköket és speciális képeket alkalmazták: drónfelvételek, az eltérő idődimenzió bemutatásához gyorsított felvételek és animációk, a legapróbb élőlények bemutatásához makrofelvételek lesznek a nézők segítségére.

Az Amiről a fák suttognak című természetfilm teljes hosszában a Médiaklikk weboldalán január 10-ig nézhető meg.

Forrás
MediaKlikkTravelo