ÁllatvilágElképesztő

Három perc sem kell ennek a falánk hódnak, hogy átrágja magát egy méretes faágon

A felvételen az éhes hód boldogan rágcsálja a kivágott fát a hihetetlenül erős fogaival.

A hódok a gátak építésétől a csatornák ásásáig rendkívül szorgalmasak. Mivel azonban elsősorban éjszakai életmódot folytatnak, és munkájuk nagy részét éjszaka végzik, kivételes lehetőség, hogy akkor pillanthatjuk meg őket, amikor a legélénkebbek.

Forrás: Mike Digout / Mike’s Videos of Beavers

Mike Digout hobbivideós, aki előszeretettel dokumentálja a hódcsaládokat egy feltűnően aktív hódot örökített meg, aki rendkívül ügyesen rágja át magát egy faágon. A felvételen az éhes hód boldogan rágcsálja a kivágott fát a hihetetlenül erős fogaival.

“A megfelelő időben voltam a megfelelő helyen, hogy lefilmezzem ezt a vadon élő hódot, amint egy darabot rág le egy kidőlt fatörzsről” – mondta Digout. “Próbáltam nagyon közel kerülni, hogy közelről láthassam, hogyan csinálják ezt.”

A hódok kizárólag növényi eredetű táplálékot fogyasztanak, lombhullató fák kérgében, füvekben, tavirózsákban és más növényekben találnak táplálékot. A faágak létfontosságúak a faj számára. Amellett, hogy a faágak táplálékforrásként szolgálnak, és a hódok házaik és gátjaik építéséhez szükséges alapanyagot is biztosítják, a hódok erős fogazatuk kopását is segítik, amire a folyamatos növekedése miatt van szükség.

Egy másik videóban Mike megmutatja, hogy egy másik hód hogyan rág át egy kissebb faágat, kevesebb mint egy perc alatt.

Mike még több érdekes felvételét, amelyek a hódok mindennapi életét örökítik meg, megtalálod a YouTube csatornáján.

Forrás
Mike’s Videos of Beavers