Elképesztő

6 elképesztő raktári robot, amely átalakítja a logisztikai iparágat – videó

Ma már világszerte számos raktárban robotok dolgoznak, amelyek segítenek a feladatok biztonságosabb és hatékonyabb elvégzésében.

A raktárak egyre inkább automatizálódnak, mivel a robotok sokkal hatékonyabban tudnak dolgozni, mint az emberek. Ma már szinte mindent amit globálisan rendelünk, azt a legnagyobb logisztikai központokban automatán szortírozzák a legkülönbözőbb automata robotrendszerek.

A következő videóban hatféle elképesztő raktári robototrendszert ismerhetünk meg, amik biztonságosan és hatékonyan végzik feladataikat.

Amazon

Az Amazon robothadserege, több mint 500 robotot számlál és a megrendelések összeállításáért felel. Több száz irányítószám között mozognak és a csomagokat a pályán végighaladva pakolják be a kiszállító teherautókba.

Shentong Express

A Shentong Express gyár robotjai a nap 24 órájában, a hét minden napján dolgoznak és naponta 200 000 csomagot válogatnak át a világ legnagyobb, teljesen automatizált válogatóüzemében. Összesen mintegy 300 milliárd útvonal-kombinációból számolják ki az legoptimálisabb célt a 2000 négyzetméteres területen.

BionicHIVE

A BionicHIVE SqUID robotokjainak nincs korlátja, hogy hova mehetnek egy raktárban. Könnyedén másznak fel bármelyik polcrendszerre, ahonnan akár 15 kg súlyú dobozokat is felvehetnek vagy elhelyezhetnek.

Hikrobot robottargonca

Az F4-1000C robottargonca 1 tonna (907 kg) terhet képes cipelni, szűk folyosón navigálni és akár 3 méter magasra képes emelni a terhet.

Ocado

Az Ocado élelmiszer áruházlánc robotjai egy 3D-s rácsrendszerben dolgoznak. Több mint 58 000 termékből választják ki a tételeket és 99%-os pontossággal állítják össze az élelmiszerrendeléseket.

InVia

Az inVia Picker robotjai bármilyen raktárhoz alkalmazkodnak. Egy ipari tapadókorong segítségével megragadnak egy csomagot és emelőjük segítségével akár egy 7 méter magas polcot is elérnek.

Videó